Dette er boller på en annerledes måte og passer flott i bursdagsselskap. Her er det bare å finne frem pepperkakeutsikkere og andre utstikkere du måtte ha liggende. Ekstra gøy for barna å være med å bake ut disse, da det er bare å stikke ut bollefigurer. Pyntes med melis, kakestrøssel, smeltet sjokolade, farget perlesukker osv. Mulighetene er mange
Du trenger:
1
pk gjær
100
g smør
4
dl appelsinjuice med fruktkjøtt
100
g sukker
1
ts kardemomme
1
ts bakepulver
Ca
650 g hvetemel
Eventuelt
rosiner eller sjokoladelinser til å ha i deigen
Eventuelt
perlesukker, melisglasur eller smeltet sjokolade til pynt
Eventuelt
kakestrøssel
Fremgangsmåte:
1. Smuldre gjæren i en
bakebolle
2. Smelt margarin i en kjele.
Ta kjelen til side og tilsett appelsinjuice(blandingen skal være fingervarm, ca
37 °C)
3. Hell blandingen i
bakebollen og rør ut gjæren.
4. Rør inn sukker.
5. Bland kardemomme og
bakepulver inn i litt av hvetemelet
6. Tilsett hvetemelet og elt
deigen smidig og jevn slik at den slipper redskap og bolle.
7. Dekk bakebollen med plast
og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 45 min, på et lunt sted.
8. Kjevle så ut deigen.
9. Stikk ut figurer av
deigen, hent frem pepperkakeformer!(Stjerner, hjerter, sirkler, blomster,
bokstaver – hva enn man har og har lyst til å bruke)
10. Legg de på en
bakeplate med bakepapir.
11. Sett ovnen på 200 °C
12. La bollene etterheve i ca
30 minutter
13. Pensle med egg, og dryss
over perlesukker hvis du vil ha det
14. Stekes i 7 – 10 minutter,
avhengig av størrelse og tykkelse på bollene.
15. Avkjøles på rist.
Pynteforslag 1
Pynteforslag 2
Pynt
med melisglasur farget med pastafarger. Strø over litt forskjellig kakepynt.
Pynteforslag 3
Pynt
med smeltet sjokolade. Smelt sjokolade, dypp en skje nedi og la det renne
sjokolade fra skjeen mens du beveger den fram og tilbake over bollene.
Happy baking!
Janne 

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar