lørdag 4. august 2012

Sjokoladekake

Denne sjokoladekaken er veldig god og mild i smaken, og passer perfekt til barneselskap. Passer godt sammen med Sjokoladekrem med ekte sjokolade, Hvit smørkrem, Sjokoladesmørkrem eller vaniljekrem. 




Du trenger:

3 egg
3,5 dl sukker
225 g margarin
2,5 dl melk
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao

Slik gjør du:

  1. Egg og sukker vispes til eggedosis.
  2. Smelt smøret og ha i melken.
  3. Bland det tørre og ha det vekselvis i eggedosisen, sammen med væsken, bland godt.
  4. Stek ved 175 °C midt i ovnen i ca. 40 min.
  5. Avkjøles på rist
Kaken er beregnet til en liten langpanne eller du kan steke den i to 20 cm former




5 kommentarer:

  1. Hei:) JEg skal bake denne kaken til en bursdag, men kan jeg lage bunnene noen dager i forveien og fryse ned?

    Flotte kaker du lager!

    SvarSlett
  2. Hei. Den kan lages og puttes i fryseren, ikke noe problem :)

    SvarSlett
  3. Hvis du kunne oppdatert denne oppskriften med hvilke form som skal bruke hade vært behjelpelig (til en annen gang) :) Jeg sitter med kakedeig på utsiden av formen også, fortsatt i ovnen.. Livredd for å måtte starte helt på nytt, det har jeg ikke tid til...

    SvarSlett
    Svar
    1. Uff da, jeg beklager. Det er nok røre til en liten langpanne eller to runde former på rundt 20 cm

      Slett
  4. Jo, det skal gå an. Trykk på den knappen hvor det står PrintFriendly

    SvarSlett