torsdag 17. januar 2013

Teddybjørn av marsipan

Har du lyst til å lære å modellere en søt liten bamse? Her kan du få noen enkle tips til hvordan :)


Når jeg lager pynt av marsipan, bruker jeg alltid en rimelig type marsipan som man får kjøpt i en dagligvarebutikk. Av min erfaring blir pynten aldri spist, men blir ofte tatt vare på som et minne og derfor satt til tørk. Du kan også bruke modelleringspasta, oppskrift finner du i boka Bursdagskaker.

For å lage din egen teddybjørn til å dekorere kaker med trenger du:

  •   Brun marsipan
  •  Litt lysebrun marsipan til potene og ørene
  •  Litt hvit marsipan til øynene
  •  Litt svart marsipan til øye og nese
  •   Et spagettistrå
  •  Vann til å lime sammen delene
  • Pensel til vannet
  • Modelleringsverktøy med tagger på enden for søm, eller bruk en strikkepinne/tannpirker og lag søm
 Ta en bit brun marsipan, størrelse alt etter hvor stor eller liten du vil ha figuren. Lag først en kule som du former til en pærefasong. Vil du ha søm på figuren kan du bruke et modelleringsverktøy med tagger eller en tannstikker og lag små hull. Sett figuren på et stykke bakepapir. Da vil den ikke sett seg fast i underlaget og du kan flytte den rundt uten problemer.

Nå skal du lage beina. Trill en pølse i tykkelse og lengde som passer til kroppen. Del deretter pølsen i to på midten.

 Form så den ene enden til en pote. Lag endene litt runde slik at du blir kvitt de skarpe kantene og press litt innover slik at du får en flate som er litt større enn selv beine. Den andre enden som du skal feste til kroppen presser du flat.

 Bruk litt vann som lim og fest beina på kroppen slik du ser på bildet. Vil du ha søm, så lager du det ved hjelp av et verktøy som har en taggete ende.
Sett ett spagettistrå ned i kroppen med en liten bit opp. Dette for at hodet skal holde seg på plass.

Ta litt brun marsipan og trill en ball. Pass på at størrelsen på ballen passer til resten av kroppen, slik at hodet ikke blir for stort eller for lite. Pensle litt vann rundt spagettistrået og trykk hodet ned over spagettien.

Lag en liten ball av mer brun marsipan og trykk den litt flat. Form hjørnene slik at de blir runde og ikke kantete. Ta en liten bit svart marsipan som du fester øverst på sirkelen med litt vann. Lag så en munn under nesen. Dette kan du lage ved hjelp av et modelleringsverktøy. Press forsiktig ned med modelleringsverktøyet og form en munn.

Lim deretter på munn og nese nederst på hodet. Hvis du vil kan du lage en søm fra nesen og oppover og rundt bak hodet.

Til øyer trenger du litt hvit og svart marsipan. Trill to små baller av lik størrelse og press de flate. Lim på over nesa på hver sin side av sømmen. Trill deretter to svarte runde baller som er mindre enn de hvite og klem flat. Lim de på det hvite øyet. Ørene lager du ved å trille to brune kuler som du trykker litt flate og litt mer ned li midten. Trill to små kuler av lys brun marsipan og trykk de flate og lim de på i gropen av øret som du har laget. Fest så ørene til hodet med litt vann.

Til armene så er det samme fremgangsmåte som til beina. Men de skal være litt tynnere og litt kortere. Når du har laget de, triller du to små kuler av lys brun marsipan og trykker de flate. Lim på enden av armene, slik at figuren får en pote. Lag eventuelt søm på armene. Fest så armene til kroppen ved hjelp av litt vann.

Lag poter til beina også ved å trille to kuler som du presser flate. Vil du ha søm rundt potene så lager du det ved å presse noen små hull rundt kanten.
Da har du laget en søt liten teddybjørn som du kan dekorere kaken din med.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar