fredag 7. juni 2024

Horn med epler og mandler

Søte horn med eplemos og mandler er en deilig bakst som kombinerer myk deig med fruktig fyll med litt mandel-crunch. Perfekt bakverk til kaffekosen eller som en søt godbit når man har lyst på noe ekstra godt.






Denne oppskriften gir 16 horn

Du trenger:

25 g fersk gjær
125 g smør
2 dl matfløte eller H-melk
40 g sukker
3 eggeplommer
7 - 8 dl hvetemel

Slik gjør du:

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. 
  2. Smelt smøret og ha i melken, varm blandingen til den er ca 37 grader (fingervarm)
  3. Hell væsken over gjæren og pisk til gjæren er oppløst. 
  4. Tilsett eggeplommer, sukker og halvparten av hvetemelet. Mel tilsettes litt og litt, slik at man ikke får for mye mel og deigen blir for tørr. 
  5. Elt deigen sammen til den blir fin og glatt. Jeg lar deigen stå i kjøkkenmaskinen en god stund og elte på lav hastighet, ca 10-15 min.
  6. La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, i ca 1 - 1,5 time.

FYLL

Du trenger:

1/2 dl mandler, malte
25 g smør
1/2 dl sukker

Eplesyltetøy

TIPS: Du kan lage ditt eget eplefyll. Skrell to epler og del de i biter. Kok på svak varme sammen med 2 ss sukker og 2 ss vann til de er blitt myke.

Slik gjør du:

  • Ha mandlene i en kjøkkenmaskin med knivblad og la maskinen gå til de er malte.
  • Tilsett smør og sukker og kjør ytterligere til alt er godt blandet.
  • Alternativt: Du kan eventuelt grovhakke mandlene med kniv og blande alt sammen med en miksmaster.
Mandelfyll


PYNT

Egg til pensling
Perlesukker
Hakkede mandler

Slik baker du hornene:

  • Del deigen i 2 og kjevle den til sirkler.





  • Del hver leiv i åtte biter


  • Ha ca 1 ts mandelfyll og litt eplesyltetøy/eplebiter på hver bit


  • Rull sammen fra den brede siden og legg snippene med spissen ned på stekeplaten som er dekket med bakepapir.


  • La de stå og etterheve i ca 30 minutter
  • Pensle med egg og dryss over perlesukker og hakkede mandler
  • Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 8 - 10 minutter. Husk at steketiden er veiledende og variere fra ovn til ovn. For å sjekke om de er ferdigstekte, banker du på bunnen av baksten. Avgir baksten en hul lyd når du banker, er de ferdigstekt.  
  • Avkjøles på rist



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar