Søte horn med eplemos og mandler er en deilig bakst som kombinerer myk deig med fruktig fyll med litt mandel-crunch. Perfekt bakverk til kaffekosen eller som en søt godbit når man har lyst på noe ekstra godt.
Denne oppskriften gir 16 horn
Du trenger:
25 g fersk gjær
125 g smør
2 dl matfløte eller H-melk
40 g sukker
3 eggeplommer
7 - 8 dl hvetemel
Slik gjør du:
- Smuldre gjæren i bakebollen.
- Smelt smøret og ha i melken, varm blandingen til den er ca 37 grader (fingervarm)
- Hell væsken over gjæren og pisk til gjæren er oppløst.
- Tilsett eggeplommer, sukker og halvparten av hvetemelet. Mel tilsettes litt og litt, slik at man ikke får for mye mel og deigen blir for tørr.
- Elt deigen sammen til den blir fin og glatt. Jeg lar deigen stå i kjøkkenmaskinen en god stund og elte på lav hastighet, ca 10-15 min.
- La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, i ca 1 - 1,5 time.
FYLL
Du trenger:
1/2 dl mandler, malte
25 g smør
1/2 dl sukker
Eplesyltetøy
TIPS: Du kan lage ditt eget eplefyll. Skrell to epler og del de i biter. Kok på svak varme sammen med 2 ss sukker og 2 ss vann til de er blitt myke.
TIPS: Du kan lage ditt eget eplefyll. Skrell to epler og del de i biter. Kok på svak varme sammen med 2 ss sukker og 2 ss vann til de er blitt myke.
Slik gjør du:
- Ha mandlene i en kjøkkenmaskin med knivblad og la maskinen gå til de er malte.
- Tilsett smør og sukker og kjør ytterligere til alt er godt blandet.
- Alternativt: Du kan eventuelt grovhakke mandlene med kniv og blande alt sammen med en miksmaster.
PYNT
Egg til pensling
Perlesukker
Hakkede mandler
Slik baker du hornene:
- Del deigen i 2 og kjevle den til sirkler.
- Del hver leiv i åtte biter
- Ha ca 1 ts mandelfyll og litt eplesyltetøy/eplebiter på hver bit
- Rull sammen fra den brede siden og legg snippene med spissen ned på stekeplaten som er dekket med bakepapir.
- La de stå og etterheve i ca 30 minutter
- Pensle med egg og dryss over perlesukker og hakkede mandler
- Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 8 - 10 minutter. Husk at steketiden er veiledende og variere fra ovn til ovn. For å sjekke om de er ferdigstekte, banker du på bunnen av baksten. Avgir baksten en hul lyd når du banker, er de ferdigstekt.
- Avkjøles på rist
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar