tirsdag 4. november 2014

Sjokoladekjeks

 Vil du lage figurkjeks er denne oppskriften fin. Deigen flyter ikke utover ved steking, de beholder formen. Her kan du kose deg med barna, finne all slags utstikkere dere har og bake i vei. De blir også flotte hvis du dekorerer de med melisglasur i forskjellige farger. Bruk eggehvite i stedet for vann når du lager melisglasur, og tilsett litt sitronsaft, så blir ikke glasuren så søt.
Her har vi kost oss med matematikk og kjekslaging

Antall kjeks du får ut av denne oppskriften er avhengig av hva slags type utstikkere du bruker, om de er store eller små, så det kan variere en del.

Du trenger:

450 g smør - romtemperert
400 g sukker
2 egg
3 ts vaniljesukker
500 g hvetemel
150 g kakao
3 ts bakepulver

Slik gjør du:

  1. Pisk romtemperert smør og sukker sammen i en kjøkkenmaskin. Men ikke pisk for lenge slik at du får for mye luft i deigen, da deigen kan flyte mer utover ved steking. Skrap ned fra sidene av kanten før du fortsetter.
  2. Pisk inn ett egg av gangen på lav hastighet.
  3. Bland alt det tørre og ha i smørblandingen, Pisk alt sammen til det er godt blandet, men pass på at du ikke pisker for lenge.
  4. Legg deigen i kjøleskapet så den blir litt kald
  5. Rull ut deigen mellom to ark med bakepapir, da deigen blir litt klissete pga smøret (men ikke flytende). Tykkelsen skal være ca 0,5 cm.
  6. Stikk ut figurer og legg på et bakepapirkledd stekebrett
  7. Stekes i ovnen i ca 8 - 12 minutter i en forvarmet ovn på 175 grader celsius. Hvor lenge de må steke avhenger av tykkelsen og størrelsen på kjeksen, men når den ikke lenger ser våte ut i midten, er de ferdige.
  8. La kjeksen avkjøle på rist
  9. Dekorer gjerne med melisglasur, nonstop eller lignende
Kjeksen får en litt mørk sjokoladesmak, så smaken kan balanseres fint hvis du lager melisglasur med litt sitron i, og dekorer de.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar