Har du lyst til å gjøre kakene dine mer smakfulle og spennende, kan du bruke frukt/bærfyll i tillegg til kremen i kakene dine. Passer bra til både bløtkake og sjokoladekake.
Denne kan du lage i forveien og oppbevare i kjøleskapet.
![]() |
Her har jeg brukt mango for å lage kakefyll |
Dette er en grunnoppskrift. Når det gjelder frukt eller bær, kan du bestemme selv om du vil lage det av jordbær, mango, bringebær, kirsebær, fersken e.l.
Dette er nok til ett lag i en rund form 19 cm. Vil du ha flere lag eller større form dobler du bare oppskriften.
Grunnoppskrift:
300 g frukt/bær (renset og skrelt)
75 g sukker
7 g (ca. 1,5 - 2 ts) gelatinpulver
35 g vann
1/2 ts sitronjuice (valgfritt)
Slik gjør du:
- Rens og skrell frukt/bær du vil bruke.
- Mos det med en stavmikser, slik at du får en glatt røre. Bruker du bringebær, pasjonsfrukt e.l som inneholder frø, kan du sile den moste massen gjennom en sikt, hvis du ikke vil ha med frøene.
- Ha gelatinpulver i en bolle og tilsett vann. La det svelle i noen minutter.
- Ha frukt-/bærmassen i en kjele og tilsett sukker. Kok opp og la det koke i ca. 1 - 2 minutter.
- Ha gelatinen i den varme massen og rør ut til gelatinen er helt oppløst i massen.
- Hell røren i en form (gjerne silikonformer da det er lett å vippe ut av eller dekk en vanlig kakeform med plastfolie) som er ca 19 cm i diameter. Men her tilpasser du etter størrelsen på kaken du har bakt, hvor tykt du vil ha fyllet og hvor mange lag med kake du har. Trenger du mer fyll til større kake, ganger du opp med 1,5 eller 2 for å doble den. Skal du ha tre lag i en kake, ganger du med 3.
- La den avkjøle litt på benken før du dekker den til med plastfolie og setter kaldt i ca. 4 timer til den har stivnet helt. Kan fint lages dagen i forveien.
Fyll kaken:
- Ta ut fruktfyllet av formen. Synes du det er vanskelig å få ut fyllet av formen kan den legges litt i fryseren før du tar den ut for at den skal bli litt stivere.
- Legg fruktfyllet over på kakebunnen, det gjør ikke noe om fruktfyllet er mindre i størrelse enn selve kakebunnen, da du skal ha krem i tillegg.
- Smør på krem over (fløtekrem eller sjokoladekrem)
TIPS:
Jeg baker ofte kaker i størrelse 20 cm i diameter og har 3 lag med fyll slik at den blir høyere. Da passer det bra med en silikonform e.l som er 19 cm, slik at at fyllet ikke kommer helt ut til kanten og blander seg med kremen man skal ha rundt kaken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar