Royal icing kan brukes til å dekorere Sugar Cookies eller andre typer kjeks.
Du trenger:
2 eggehviter
1 ts ts sitron
ca. 300 - 350 g melis (melismengden kommer an på størrelsen av eggehvitene)
Slik gjør du:
- Skill egget å ha eggehviten i en bakebolle.
- Visp eggehviten med en ballongvisp og kjør til du har en hvit og luftig blanding.
- Tilsett sitronsaften
- Sikt i melis gradvis på medium hastighet til du har en fast konsistens. Husk at eggehviten avgjør mengden melis, så følg med godt underveis slik at du ikke får for mye melis. Pisk i ca. 5 min
- Riktig konsistens for å sprøyte ut dekor eller kantlinjer på kjeksen, kan sammenlignes med gresk yoghurt. Skal du dekke flaten til kjeksen, må icingen være mer flytende slik at den spres lett utover. Da tilsetter du litt vann i icingen til den får en konsistens som er mer lik vanlig yoghurt.
- Nå kan du dele opp icingen og tilsette ulike pastafarger hvis du vil ha dekor med farge.
- Ha icingen over i sprøytepose og dekorer kjeksen. Husk å legge en fuktig klut/håndkle over icingen som ikke er i bruk mens du dekorer, slik at den ikke tørker.
- Royal icing er holdbar i inntil 5 dager i kjøleskapet i en lufttett boks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar