Banan Cookies er en variant av den tradisjonelle Chocolate chip cookies. Den er tilsatt banan og et hint av kanel, samt sjokoladeknapper og valnøtter. Banan tilfører sødme og fuktighet til kjeksen.
Oppskriften gir 16 cookies (ca 48 g stk)
Du trenger:
100 g smør, romtemperert
100 g brunt sukker
65 g sukker
1 liten moden banan (ca 80 g), most
1 egg
215 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
0,5 ts kanel
0,5 ts natron
0,5 ts bakepulver
50 g hakkede valnøtter
125 g sjokoladeknapper eller hakket sjokolade
Evt litt sjokoladeknapper eller hakket sjokolade til pynt
Slik gjør du:
- Ha romtemperert smør, brunt sukker og sukker i en bakebolle og pisk til det er godt blandet.
- Tilsett den moste banan og rør den godt inn i røren.
- Tilsett egget og rør til det er blandet inn.
- Bland alt det tørre og tilsett inn i røren. Rør det sammen til det er blandet, men ikke overpisk.
- Til slutt vender du inn sjokolade og hakkede valnøtter.
- Deigen vil være noe løs, så sett den i kjøleskapet i noen timer eller la den ligge over natta.
Steking av cookies:
- Sett ovnen på 175 grader celsius.
- Legg bakepapir på to stekebrett
- Ta deigen ut av kjøleskapet, og del i 16 like store biter.
- Legg 8 cookies på hvert stekebrett. (3 - 2 - 3) Husk at de flyter ut når de stekes, så det må være god plass mellom de.
- Stek ett brett av gangen, 10 -12 minutter midt i ovnen.
- La de avkjøle et par minutter før du legger de over på en rist til avkjøling. Husk at de er ganske myke med en gang de kommer ut av ovnen.
- HUSK: Er du usikker på om de er ferdigstekt, så er det bedre å ta de ut for tidlig. Steker du de for lenge blir de harde og mer som kjeks. De skal være myke og seige.
TIPS:
- Har du ikke sjokoladeknapper, kan du bare hakke opp sjokoladeplater i mindre biter.
- Hvis du vil at cookiesene skal ha noen synlige sjokoladeknapper/biter på toppen kan du gjøre det følgende måte: 1. Du legger noen sjokoladeknapper på toppen av den sylinderformede deigen før du putter de inn i ovnen eller 2. Du legger på noen sjokoladeknapper med en gang de kommer ut av stekeovnen.
- Deigen kan oppbevares noen dager i kjøleskapet, så du kan lage deigen noen dager i forveien før de stekes.
- Vil du ha noen på lur i fryseren, kan du fryse de rå. Putt de ferdigrullede sylindrene i en pose og putt de i fryseren. Når du får lyst på nystekte cookies setter du de på et bakebrett og lar de tine før du putter de i stekeovnen. Putter du de frosne i stekeovnen, må du endre steketiden.
- Ferdigstekte cookies kan også fryses. Tines på kjøkkenbenken et par timer, så er de klare til å nytes.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar